Forum Programu Partnerskiego

Wydawnictwa Helion
Teraz jest 13 gru 2018, 09:58

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 wrz 2011, 12:52 
Offline

Dołączył(a): 2 wrz 2011, 12:43
Posty: 13
Witam,

czy rozważacie możliwość dodania skryptów asynchronicznie ładowanych?
Zasadniczo mógłbym wykorzystać obecne skrypty, tylko w swojej konstrukcji mają one metodę
Kod:
document.write()

Dlatego też rozwiązanie, które chcę u siebie zastosować (wykorzystanie metody getScript z jQuery po załadowaniu się strony) nie zadziała. Gdyby zamiast wywołania document.write, zrobiono np. return, to w tym przypadku mogło by się to sprawdzić.

Prawdopodobnie najlepszym rozwiązaniem jednak, byłoby programowe załadowanie skryptu po wczytaniu się strony (onload) i konstrukcja taka, musiałaby się znaleźć już w Państwa skrypcie.

Czy istniałaby taka techniczna możliwość, by zrealizować coś takiego?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 wrz 2011, 15:39 
Offline
Administrator

Dołączył(a): 11 sie 2011, 11:37
Posty: 1
Witam,
Obecnie planujemy przygotować nowe wersje skryptów, będą działały szybciej i elastyczniej.
Oczywiście przewidziane jest również wprowadzenie asynchronicznej obsługi.
Liczymy również na wszelkie sugestie osób wykorzystujących skrypty po swojej stronie.
W zależności od zapotrzebowania oraz pomysłów będziemy wdrażali kolejne skrypty oraz funkcjonalności (np. czy mile widziane byłoby zamiast zwracanego kodu js czy html aby skrypt po dodaniu &xml=1/&json=1 zwracał w odpowiednim formacie itp.).
Nie chce zatem przygotowywać nic na szybko - poczekamy na przepisanie skryptów globalnie, choć czasowo ciężko ustalić ramy czasowe.

Proszę zatem uzbroić się w trochę cierpliwości, postaramy się aby cienka struna cierpliwości nie nagięła się zbytnio ;-)

Pozdrawiam.

Michał Jęczalik


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 wrz 2011, 09:17 
Offline

Dołączył(a): 2 wrz 2011, 12:43
Posty: 13
Rozumiem i dziękuję za odpowiedź:)
Już w tej chwili z szybkością jest raczej bardzo dobrze, jeśli porównać Wasze skrypty z innymi skryptami dołączanymi na strony, ale z cierpliwością będę wyczekiwał nowej asynchronicznej wersji.

Pozdrawiam serdecznie,
Jerzy Piechowiak


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 gru 2012, 00:33 
Offline

Dołączył(a): 27 gru 2012, 00:31
Posty: 1
Do asynchronicznego ładowania plików polecam bibliotekę "autoloadjs" :

https://github.com/szagi3891/autoloadjs

Działa ona na zasadzie wczytywania potrzebnych "modułów" wraz ze spełnieniem wszystkich wymaganych zależności. Moduły sami sobie definiujemy w pliku konfiguracyjnym. Biblioteka wczytuje skrypty nawet jeśli w bibliotece została użyta instrukcja document.write (demo pokazuje że można za jej pomocą wczytać nawet google mapy)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

Korzystamy z cookies, więcej informacji »